Eerlijke afluistering dankzij goed afgestelde akoestiek & speaker keuze

Zelf gemaake speakerkast & buizen versterker

Voor een eerlijke afluistering hebben wij gekozen voor Genelec 8030C speakers. Dit is voor de grootte van onze ruimte voldoende om alles goed weer te geven wat we nodig hebben voor het laag en hoog. Tevens zit de bassreflexpoort aan de achterzijde wat ideaal is voor de localisering van het geluid, omdat deze dat wat verder weg van de muur gepaatst kunnen worden, in tegenstelling tot de Neumann KH 80 speakers. Meningen verschillen hierin, dit was ons argument.

Onze monitor speaker Genelec 8030C
De Costom Witcher speaker van JB
De wolf in schaapskleren

Deze speaker heeft geen merk, er is er maar 1 van gemaakt voor ons door een echte specialist. Deze speaker is heel klein maar kan super strak het laag weergeven, en is eerlijk in zijn mid en hoog.

160Hz Bass strap, aan het plafon in de hoek

De bass straps zijn exact gemaakt zodat deze alleen de frequentie filtert die in de ruimte voor problemen zorgt.

Met de juiste kennis van techniek is het gelukt om de frequentie te dempen die hier een opstaande golf maakte.

126Hz Bass strap, staat tegen de muur
Onze meting van de Genelec 8030C

Misschien is het niet wat je verwacht van een speakerkast. Dit is wel een gitaarspeaker kast, dus mag deze appart zijn. Juist vanwege de unieke vorm krijgt de gitaar een andere klank waardoor deze perfect samen hangt voor Hip-Hop beats, maar ook voor de originele Rock sound.

Er zit een 12″ speaker in. De bass reflexpoorten zijn speciaal berekent zodat er geen rare opstaande golven ontstaan die de opname verknallen. Kortom een prima speakerkast.

Verder begint de hoorn speaker vanaf 3kHz doormiddel van een 2 wegfilter. Dit is optioneel, aangezien voor studio opnamens het beter is alleen de main speaker te gebruiken.

Voorkant buizenversterker
Achterkant buizenversterker

Nog niet genoeg gelezen over ons?